ტექნოლოგიური ფაკულტეტი

აგროტექნოლოგიისა და აგროინჟინერიის დეპარტამენტი

აკადემიური პერსონალი

სახელი და გვარი: ინგა გაფრინდაშვილი
აკადემიური თანამდებობა: ასისტ. პროფესორი
დაბადების თარიღი: 28.10.1967
მისამართი: ქ.ქობულეთი, 26მაისის III შესახვევი # 5
ელ-ფოსტა: inga.gaprindashvili@bsu.edu.ge
ტელეფონი: 593234117
განათლება:
კვალიფიკაცია/აკადემიური ხარისხი: ტექნიკის მეცნიერებათა კანდიდატი
განათლების მიმართულება, დარგი: სასურსათო ტექნოლოგია
სამეცნიერო ინტერესების სფერო:

1.       ბავშვთა და დიეტური კვება

2.       კვების წარმოების თანამედროვე  ტექნოლოგიები,პროცესები და მოწყობილობა

3.       ჯანსაღი  კვების პროდუქტები

 

სამუშაო გამოცდილება:

2021 წლიდან  ტექნოლოგიური ფაკულტეტის ასისტენტ-პროფესორი.

მუშაობის პერიოდი: 2013-დან   ტექნოლოგიური ფაკულტეტის ასისტენტ - პროფესორი.

მუშაობის პერიოდი:10.02.2008-დან  13.07.2009-მდე

სამსახურის დასახელება:ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, ფიროსმანის ქ. #12

თანამდებობა: საინჟინრო-ტექნოლოგიურ მეცნიერებათა ფაკულტეტის საინჟინრო დეპარტამენტის უფროსი მასწავლებელი

მუშაობის პერიოდი:10.02.2006-დან  10.02.2008-მდე

სამსახურის დასახელება:ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, ფიროსმანის ქ. #12

თანამდებობა: საინჟინრო-ტექნოლოგიურ მეცნიერებათა ფაკულტეტის უფროსი მასწავლებელი

მუშაობის პერიოდი:20.02.2006-დან  04.09.2006-მდე

სამსახურის დასახელება:ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი

სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, ფიროსმანის ქ. #12

თანამდებობა: სასოფლო-სამეურნეო ფაკულტეტის კვების პროდუქტთა ტექნოლოგიის და ექსპერტიზის კათედრის ასოცირებული პროფესორი

მუშაობის პერიოდი:30.08.2001-დან  20.08.2004-მდე

სამსახურის დასახელება: საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის ბათუმის სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, მწვანე კონცხი

თანამდებობა: კვების პროდუქტთა გადამუშავების ტექნოლოგიის კათედრის გამგე

მუშაობის პერიოდი:20.08.2004-დან  01.06.2006-მდე

სამსახურის დასახელება: საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის ბათუმის სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი

სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, მწვანე კონცხი

თანამდებობა: კვების პროდუქტთა გადამუშავების ტექნოლოგიის კათედრის დოცენტი

მუშაობის პერიოდი:30.08.2001-დან  20.08.2004-მდე

სამსახურის დასახელება: საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის ბათუმის სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი

სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, მწვანე კონცხი

თანამდებობა: კვების პროდუქტთა გადამუშავების ტექნოლოგიის კათედრის გამგე

მუშაობის პერიოდი:01.09.1998-დან  30.08.2001-მდე

სამსახურის დასახელება: საქართველოს აგრარული უნივერსიტეტის ბათუმის სასოფლო-სამეურნეო ინსტიტუტი

სამსახურის მისამართი:ქ.ბათუმი, მწვანე კონცხი

თანამდებობა: ხილისა და ბოსტნეულის გადამუშავების კათედრის დოცენტი

მუშაობის პერიოდი:04.01.1998-დან  01.09.1998-მდე

სამსახურის დასახელება: ჩაის მრეწველობის სამეცნიერო საწარმოო გაერთიანება

სამსახურის მისამართი:ქ.ოზურგეთი, ანასეული

თანამდებობა: უფროსი მეცნიერ-მუშაკი

მუშაობის პერიოდი:01.01.1993-დან  04.01.1998-მდე

სამსახურის დასახელება: ჩაის მრეწველობის სამეცნიერო საწარმოო გაერთიანება

სამსახურის მისამართი:ქ.ოზურგეთი, ანასეული

თანამდებობა: უფროსი ლაბორანტი

მუშაობის პერიოდი:20.12.1989-დან  20.12.1992-მდე

სამსახურის დასახელება: ჩაის, სუბტროპიკულ კულტურათა და ჩაის მრეწველობის საკავშირო  სამეცნიერო საწარმოო გაერთიანება

სამსახურის მისამართი:ოზურგეთი, ანასეული

თანამდებობა: ასპირანტი

მუშაობის პერიოდი:01.12.1989-დან  20.12.1989-მდე

სამსახურის დასახელება:ქობულეთის № 2  ჩაის ფაბრიკა

სამსახურის მისამართი:ქ.ქობულეთი

თანამდებობა: ცვლის უფროსი

გამოქვეყნებული სამეცნიერო შრომები (ბოლო 10 წლის განმავლობაში):

1..I..R. Gaprindashvili, N. S. Asanidze - Equivalence of dried fruit drying process and determination of micro and macro elements by plasma atomic spectrometric analysis, .CHEMICAL AND TECHNOLOGICAL ASPECTS OF BIOPOLYMERS, Sokhumi State University Ivane Javakhishvili Tbilisi State University A. Politkovskaia st., 0186, Tbilisi,Georgia, გვ. 4

2. Inga Gaprindashvili Narguli Asanidze, Sh. Lamparadze - Study of the Morphological and Agricultural Characteristics of GvaraKhutsubani Wine and Table Breeds and the Potential of Wines Obtained from them, Web of science https://mjl.clarivate.com/search-results, Journal of Nutrition & Food Sciences, გვ.75-80

3.ი.გაფრინდაშვილი, ნ.ასანიძე -Technological fureseat of shocked frozen blueberry,International Journal of Research in Applied, Natural  and Social  Sciences,(IMPACT: IJRANSS),ISSN(Print): 2347-4580 ; ISSN(Online): 2321-8851

Impact Factor(JCC): 5.0148; NAAS Rating : 3.00 ; IBI Factor,9 გვერდი. 2020.

4.ი. გაფრინდაშვილი-დასავლეთ  საქართველოში   გავრცელებული   ლურჯი  მოცვის ტექნოლოგიური  თავისებურებანი-ინოვაციური   ეკონომიკა და მართვა-2018წ  ბათუმი

1 Inga Gaprindashvili, Rezo Jabnidze, Nana Jabnidze  -“Technologies of care-receipt and dry-freezing in West Georgia distribute Vaccinium uhginosum-              ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE-2017

5.ი.გაფრინდაშვილი  ლ.ბოლქვაძე ნ.ასანიძე ,, ხილის  შრობის პროცესის ვარიანტები’’-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)- 2017

6.Inga  Gaprindashvili- Chemical   composition,biological  nutritional  value  of   wild berry   extracts  for   children,s  dietary purposes-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)

7.ი გაფრინდაშვილი  ლ .ბოლქვაძე ნ.ასანიძე-ლაბორატორიულ პირობებში გამშრალ ხილში   იოდის შემცველობის   განსაზღვრა--საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის მაცნე/ქიმიის სერია 2017 №2  ტომი43-2017

8.ი. გაფრინდაშვილი-დასავლეთ  საქართველოში   გავრცელებული   ლურჯი  მოცვის ტექნოლოგიური  თავისებურებანი-ინოვაციური   ეკონომიკა და მართვა-2018წ  ბათუმი

9.1 Inga Gaprindashvili, Rezo Jabnidze, Nana Jabnidze  -“Technologies of care-receipt and dry-freezing in West Georgia distribute Vaccinium uhginosum-              ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE-2017

10.ი.გაფრინდაშვილი  ლ.ბოლქვაძე ნ.ასანიძე ,, ხილის  შრობის პროცესის ვარიანტები’’-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)- 2017

11.Inga  Gaprindashvili- Chemical   composition,biological  nutritional  value  of   wild berry   extracts  for   children,s  dietary purposes-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)

12.ი გაფრინდაშვილი  ლ .ბოლქვაძე ნ.ასანიძე-ლაბორატორიულ პირობებში გამშრალ ხილში   იოდის შემცველობის   განსაზღვრა--საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის მაცნე/ქიმიის სერია 2017 №2  ტომი43-2017

13.ი. გაფრინდაშვილი-დასავლეთ  საქართველოში   გავრცელებული   ლურჯი  მოცვის ტექნოლოგიური  თავისებურებანი-ინოვაციური   ეკონომიკა და მართვა-2018წ  ბათუმი

14.1 Inga Gaprindashvili, Rezo Jabnidze, Nana Jabnidze  -“Technologies of care-receipt and dry-freezing in West Georgia distribute Vaccinium uhginosum-              ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE-2017

15. ი.გაფრინდაშვილი  ლ.ბოლქვაძე ნ.ასანიძე ,, ხილის  შრობის პროცესის ვარიანტები’’-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)- 2017

16.Inga  Gaprindashvili- Chemical   composition,biological  nutritional  value  of   wild berry   extracts  for   children,s  dietary purposes-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)

17.ი გაფრინდაშვილი  ლ .ბოლქვაძე ნ.ასანიძე-ლაბორატორიულ პირობებში გამშრალ ხილში   იოდის შემცველობის   განსაზღვრა--საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის მაცნე/ქიმიის სერია 2017 №2  ტომი43-2017

18.ი. გაფრინდაშვილი-დასავლეთ  საქართველოში   გავრცელებული   ლურჯი  მოცვის ტექნოლოგიური  თავისებურებანი-ინოვაციური   ეკონომიკა და მართვა-2018წ  ბათუმი

19.1 Inga Gaprindashvili, Rezo Jabnidze, Nana Jabnidze  -“Technologies of care-receipt and dry-freezing in West Georgia distribute Vaccinium uhginosum-              ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE-2017

20. ი.გაფრინდაშვილი  ლ.ბოლქვაძე ნ.ასანიძე ,, ხილის  შრობის პროცესის ვარიანტები’’-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)- 2017

21.Inga  Gaprindashvili- Chemical   composition,biological  nutritional  value  of   wild berry   extracts  for   children,s  dietary purposes-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)

22.ი გაფრინდაშვილი  ლ .ბოლქვაძე ნ.ასანიძე-ლაბორატორიულ პირობებში გამშრალ ხილში   იოდის შემცველობის   განსაზღვრა--საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის მაცნე/ქიმიის სერია 2017 №2  ტომი43-2017

23.ი. გაფრინდაშვილი-დასავლეთ  საქართველოში   გავრცელებული   ლურჯი  მოცვის ტექნოლოგიური  თავისებურებანი-ინოვაციური   ეკონომიკა და მართვა-2018წ  ბათუმი

24. Inga Gaprindashvili, Rezo Jabnidze, Nana Jabnidze  -“Technologies of care-receipt and dry-freezing in West Georgia distribute Vaccinium uhginosum-              ANNALS OF AGRARIAN SCIENCE-2017

25. ი.გაფრინდაშვილი  ლ.ბოლქვაძე ნ.ასანიძე ,, ხილის  შრობის პროცესის ვარიანტები’’-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)- 2017

26.Inga  Gaprindashvili- Chemical   composition,biological  nutritional  value  of   wild berry   extracts  for   children,s  dietary purposes-საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის ”მოამბე” №1(37)

27.ი გაფრინდაშვილი  ლ .ბოლქვაძე ნ.ასანიძე-ლაბორატორიულ პირობებში გამშრალ ხილში   იოდის შემცველობის   განსაზღვრა--საქართველოს მეცნიერებათა ეროვნული აკადემიის მაცნე/ქიმიის სერია 2017 №2  ტომი43-2017 

28.  ი. გაფრინდაშვილი, ნ. ასანიძე, მ. მამულაძე - შრობით დაკონსერვებული ხილი და წარმოების ტექნო-ქიმიური კონტროლი“-”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 35, თბილისი 2015 წ.

29.      ი. გაფრინდაშვილი, ნ. ასანიძე - ყინვა კენკრა ხილი და მოსავლის აღების სტრატეგია“ ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 33, თბილისი 2015 წ.

30.       ი. გაფრინდაშვილი- ვაშლის ნატურალური კომფიტურე ჭარხლით“- სტრატეგია“-”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 31, თბილისი 2015 წ.

31.      ი. გაფრინდაშვილი, ნ. ასანიძე -„ხილი-მოსავლის აღების სტრატეგია“-”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 34, თბილისი 2015 წ.

32.    ი. გაფრინდაშვილი, ნ. ასანიძე, მ. მამულაძე- „ვაშლისა და ქლიავის ჩირის თანამედროვე ტექნოლოგიები“- ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 32, თბილისი 2014წ.

33.       И.Р. Гаприндашвили, В.В.  Кутубидзе, Т. Х. Мамулаишвили - «Результаты исследований биологически активных веществ плодов унаби» - Издательство Пищевая промышленность,  Журнал «Пищевая промышленность», Москва 2012

34.       ი.გაფრინდაშვილი, ტ.მამულაიშვილი, ვ.კუტუბიძე - ”თავისუფალი” ამინომჟავების გამოკვლევა, ჩაის სელექციური ზოგიერთი ჰიბრიდების ფოთლებში ” - საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე № 24, თბილისი 2009 წ.

35.        ი.გაფრინდაშვილი - ”ლიგნინის შემცველობა ჩაის სელექციური კლონის ფოთლებში” - ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 24, თბილისი 2009 წ.

36.       ი.გაფრინდაშვილი - ”ჩაის სელექციური ჰიბრიდების ექსტრაქტების ფერის ცვლილება მისი კონცენტრირების პროცესში” – ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 24, თბილისი 2009 წ.

37.    ი.გაფრინდაშვილი, ტ.მამულაიშვილი - ”ჩაის სელექციური ჰიბრიდების ყვითელი და წითელი ბაიხის ჩაის გადამუშავების ახალი ტექნოლოგიური პარამეტრები”-”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე”   № 24, თბილისი, 2009 წ. 

38.    ი.გაფრინდაშვილი, ზ.ძნელაძე -  ”შავი ჩაის თხევადი კონცენტრატის მიღების ტექნოლოგიური რეგლამენტების კვლევის შედეგები” - ჟურნალი ”სუბტროპიკული კულტურები”, ოზურგეთი, ანასეული

39.     ი.გაფრინდაშვილი, ნ. მამულაიშვილი - ”ამორტიზირებული ჩაის პლანტაციების განახლების ბიოენერგეტიკული შეფასება” - ENERGY, № 3 (51), თბილისი, 2009 წ. ISSN 1512-0120

40.    ი.გაფრინდაშვილი, ტ. მამულაიშვილი, ნ.ზარნაძე, ვ.კუტუბიძე - ”გასხვლის სხვადასხვა სახის გავლენა ჩაის ჯიშ კოლხიდას ვეგეტაციური და გენერაციული თაობის ბიოქიმიურ მაჩვენებლებზე” – ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 22, თბილისი 2008 წ.

41.    ი.გაფრინდაშვილი, ტ.მამულაიშვილი - ”ციტრუსოვანთა ნარჩენებიდან ბიოლოგიურად აქტიური ექსტრაქტების მიღების შესახებ” – ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 22, თბილისი 2008 წ.

42.    И.Р.Гаприндашвили, Т.Х.Мамулаишвили, В.В.Кутубидзе –«Семена грузинского чая» (сортовое качество) - Издательство Пищевая промышленность, Журнал «Пиво и напитки», № 5, 2008 г.

43.    И.Р.Гаприндашвили, З.Ю.Дзнеладзе- «Исследование сыря и готовой продукций детского напитка» - Издательство Пищевая промышленность, Журнал «Пиво и напитки», № 4, 2008 г.

44.    И.Р.Гаприндашвили, В.В.Кутубидзе, Т.Х.Мамулаишвили, Н.Р.Джабнидзе – «Выведение высокоурожайных высококачественных новых форм и гибридов чая» – Хранение и перерабативание селхоз-сырия  № 1б 2007 г.

45.    ი.გაფრინდაშვილი, ტ.მამულაიშვილი, ჯ.მეგრელიძე - ”ჩაის ახალი პერსპექტიული ჰიბრიდების ფლავანოიდური კომპლექსის  - შესწავლა” – ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 1, თბილისი 2007 წ.2. ი.გაფრინდაშვილი, ზ.ძნელაძე, ტ.მამულაიშვილი - ” ფართო მოხმარების საბავშვო უალკოჰოლო სასმელის მიღების კვლევის შედეგები” – ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 19, თბილისი 2007 წ.

46.    И.Р.Гаприндашвили - «Состояние воды в чайном листе новых перспективных гибридов чая» Издательство Пищевая промышленность»  Журнал «Пиво и напитки», № 6, 2007 г.

47.    И.Р.Гаприндашвили, Т.Х.Мамулаишвили- «Содержание углеводов в листьях новых перспективных гибридов чайного растения Состояние воды в чайном листе новых перспективных гибридов чая» - Издательство Пищевая промышленность, Журнал «Пиво и напитки», № 6, 2007 г.

48.    ი.გაფრინდაშვილი, ტ.მამულაშვილი, ვ.ბოლქვაძე, ზ.ძნელაძე - ”აქტინიდიისა და მწვანე ჩაის გამოყენებით სხვადასხვა სახის საკონსერვო პროდუქტების ტექნოლოგიური პარამეტრების გამოკვლევა”, ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 18, თბილისი,  2006 წ.

49.    ი.გაფრინდაშვილი, ტ.მამულაიშვილი, ლ.ლაზიშვილი, ვ.კუტუბიძე, ნ.ჯაბნიძე - ”ჩაის პერსპექტიული ჰიბრიდების ზოგიერთი ბიოქიმიურ მახასიათებელთა მაჩვენებლების შესწავლა”, ”საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე” № 18, თბილისი 2006 წ.

50.    ი.გაფრინდაშვილი, ხ.ტოტოჩავა, ვ.ბოლქვაძე - ”ჩინური აქტინიდიის ნაყოფებიდან (კივი) კონსერვირებული პროდუქტების მიღების ტექნოლოგიური პარამეტრები” სუბტროპიკული კულტურები № 1-2, 2005 წ., ოზურგეთი, ანასეული

 

საერთაშორისო სამეცნიერო ფორუმებში მონაწილეობა (ბოლო 10 წლის განმავლობაში):

1. 1 GAPRINDASHVILI, N. JABNIDZE, L. BOLKVADZE -The Influence of Natural Factors on the Technological Quality of Tea Leaves-3rdInternational Symposium on EuroAsian Biodiversity (SEAB2017  , 2020  

2.  ი. გაფრინდაშვილი, თ. არდემანაშვილი, ლ. ბოლქვაძე -„შრობით დაკონსერვებული ხურმის კვლევის კინეტიკა“- სოფლის მეურნეობის აკადემიის კონფერენცია, 2016 წ

3.       ი. გაფრინდაშვილი, მ. მამულაძე, რ. ჯაბნიძე-„გაყინული კენკრა-უკეთ შენარჩუნებული ხარისხი“, საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია „თანამედროვე საინჟინრო ტექნოლოგიები და გარემოს დაცვა“, ქუთაისი, 2015 წ.

4.       ი. გაფრინდაშვილი, ზ. ფუტკარაძე, რ. ჯაბნიძე  „ჩირის წარმოების უახლესი ტექნოლოგია“ საერთაშორისო სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია „თანამედროვე საინჟინრო ტექნოლოგიები და გარემოს დაცვა“, ქუთაისი, 2014 წ.

5.       საერთაშორისო სამეცნიერო კონფერენცია ”თანამედროვე ტექნოლოგიები და მასალები” - სტევია (ტკბილი ორფოთოლა) ნედლეული ეკოლოგიურად სუფთა დამატკბობელისათვის”. ქუთაისი 2008 წ.

6.       შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტი. მეთოდური კონფერენციის ტექნოლოგიებისა და საინჟინრო მენეჯმენტის სექცია ”საბავშვო და ფართო მოხმარების ექსტრაქტების მიღების შესახებ”. ბათუმი 2008 წ.

7.       შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის საინჟინრო-ტექნოლოგიური ფაკულტეტი, პროფესორ-მასწავლებელთა XV სამეცნიერო კონფერენცია. ”საქართველოში ნაკლებად დაფერმენტებული ჩაის წარმოების პრიორიტეტების მინიჭების საკითხისათვის”. ბათუმი 2007 წ.

8.       აგარარული ეკონომიკის ინსტიტუტი. საქართველოს ინსტიტუტთაშორისი სამეცნიერო-პრაქტიკული კონფერენცია თემაზე: აგრარული სექტორის ეკონომიკურ-ტექნოლოგიური გარემო და სამეურნეო რისკის გამოწვევა XXI საუკუნის სტრატეგიული ხედვა. ”კენკროვანი და კურკოვანი კულტურების გაშენების, გამოყენებისა და განვითარების პერსპექტივები აჭარაში”. ბათუმი 2007 წ.

9.       კვების ახალი სახის პროდუქტების განვითარების პერსპექტივები - სამეცნიერო პრაქტიკული კონფერენცია თემაზე ”მცირე და საშუალო ბიზნესის განვითარების მიმართულებები აგროსამრეწველო სექტორში”  ბათუმი 2007 წ.

10.       ბათუმის სასოფლო სამეურნეო ინსტიტუტი. პროფესორ-მასწავლებელთა მე-6 სამეცნიერო კონფერენცია ”სამკურნალო მცენარეული ნედლეულის ბაზაზე საბავშვო და დიეტური კვების პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიური რეგლამენტების გამოკვლევა”. ბათუმი, 2004 წ.

საგრანტო პროექტები (ბოლო 10 წლის განმავლობაში):

WGW ST/ST06/8-094. ”სხვადასხვა სახის  მაღალხარისხოვანი ჩაის  პროდუქტების წარმოების ხერხების დამუშავება სელექციური ჩაის ჯიშებისა და კლონების ბიოქიმიური და ტექნოლოგიური გამოკველევების საფუძველზე”.

2. სამეცნიერო გრანტი № 255  ”ჩაისა და ადგილობრივი მცენარეული ნედლეულის ბაზაზე  სასურსათო პროდუქტების შენახვა-გადამუშავების ახალი ტექნოლოგიების შესწავლა, დამუშავება, აპრობაცია”.

სტაჟირება, ტრენინგები (ბოლო 10 წლის განმავლობაში):
უცხო ენების ცოდნა:

ვფლობ ქართულ (მშობლიურ), რუსულ და ინგლისურ ენებს.

კომპიუტერული პროგრამების ცოდნა:

ვიცი კომპიუტერთან მუშაობის პროგრამები: Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Internet Explorer.

 
უკან

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა