აგრარული და მემბრანული ტექნოლოგიების ინსტიტუტი

„თხევადი კვების პროდუქტების წარმოებებში მემბრანული ტექნოლოგიის მრავალჯერადად გამოყენები-სათვის მემბრანების რეგენერაციის ტექნოლოგიური პროცესებისა და სარეგენერაციო ხსნარების ნორმატიულ-ტექნიკური დოკუმენტაციის შემუშავება“

სამეცნიერო პროექტი: „თხევადი კვების პროდუქტების წარმოებებში მემბრანული ტექნოლოგიის მრავალჯერადად გამოყენები-სათვის მემბრანების რეგენერაციის ტექნოლოგიური პროცესებისა და სარეგენერაციო ხსნარების ნორმატიულ-ტექნიკური დოკუმენტაციის შემუშავება“ (GNSF FR/164/3-200/13) 

სამეცნიერო პროექტის ხელმძღვანელი: რაულ გოცირიძე.

სამეცნიერო პროექტის შემსრულებელი: ნინო მხეიძე, ნარგიზ მეგრელიძე, სვეტლანა მხეიძე

სამეცნიერო პროექტის დაფინანსების წყარო: შოთა რუსთაველის ეროვნული სამეცნიერო ფონდი

სამეცნიერო პროექტის განხორციელების ვადა: 2014 – 2017 წწ.

სამეცნიერო პროექტის შედეგი: საქართველოში წარმოებული ცალკეული თხევადი კვების პროდუქტის (უალკოჰოლო და ალკოჰოლიანი სასმელები, მინერალური წყლები, ფარმპრეპარატები) ფილტრაციისათვის დამზადდება უნივერსალური თერმო და ქიმიურად მდგრადი პოლიმერული მემბრანები. დამუშავდება ფილტრაციის პროცესში გაჭუჭყიანებული მემბრანების რეგენერაციის ტექნოლოგიური რეჟიმები; შერჩეულია სარეგენერაციო ხსნარები; დადგენილია  რეგენერაციის ოპტიმალური პარამეტრები.

 


უკან

საკონტაქტო ინფორმაცია

საქართველო, ბათუმი, 6010
რუსთაველის/ნინოშვილის ქ. 32/35
ტელ: +995(422) 27–17–80
ფაქსი: +995(422) 27–17–87
ელ. ფოსტა: info@bsu.edu.ge
     

სიახლის გამოწერა